nieuwe plek - Reisverslag uit Platz, Oostenrijk van Reinier en Astrid boeije - WaarBenJij.nu nieuwe plek - Reisverslag uit Platz, Oostenrijk van Reinier en Astrid boeije - WaarBenJij.nu

nieuwe plek

Blijf op de hoogte en volg Reinier en Astrid

08 Juli 2020 | Oostenrijk, Platz

Zo we gaan het opnieuw proberen. deze keer vanaf camping Kaunertal in Platz . We zijn een klein stukje opgeschoven naar het Oosten en zijn nu in Tirol.

even terug naar de dagen hievoor: We vertrokken maandag in de zon naar Lech via een prachtige route! Lech is het stadje waar ons koningshuis al sinds 1959 de wintersportvakantie doorbrengt. en dus ook de regio waar in 2013 ( ja echt zo lang geleden) prins Friso in een lawine terecht kwam en later overleed. Het was leuk het rose Hotel Gasthof Post te zien en we dronken er koffie en thee met watt lekkers, we struinden er wat rond maar t was niet echt ons ding, hotels en winkeltjes...dus weer terug via de mooie route, maar helaas waren de wolken in grote getallen aanwezig waardoor er van het mooie uitzicht niets meer over was...we deden boodschappen enmet de wolken kwam het niet meer goed. lekker kokkerellen dan maar en op tijd ons mandje in, wat geen straf is want hier in de frisse alpen lucht slapen we als roosjes!

Dinsdag ochtend was de lucht weer stak blauw zoals voorspelt en na t ontijt vertrokken we op tijd zo tegen half 11 voor de silvretta hochalpstrasse , een prachtige panorama weg met bovenaan het silvretta meer... Een heerlijk relaxt dagje natuur snuiven, elke 1000 meter ongeveer n stop, alles even mooi en boven bij het meer een wandeling van zo' n 6,5 kilometer rondom het meer!! goed te doen met onze spierpijn benen! Het was echt genieten van alles. de bijbehorende foto's zaten dus bij gisteren!

Vandaag zijn we op t gemakkie verhuisd naar de nieuwe camping om morgen op pad te gaan naar de gletsjers van t kaunertal, beloofd ook weer fantastisch te worden net zoals het weer!

we reden ongeveer 120 kilometer en namen de bergpas in plaats van de 15! kilometer lange tunnel! veel mooier rijden en bovendien de 10 euro tol uitgespaard! want bij een beetje bijzondere weg of tunnel vragen ze zo weer 10 of 15 soms zelfs 25 euro tol bovenop het aangeschafte vignet! Maar tjonge wat kunnen ze tunnels bouwen zeg, vandaag was t een aaneenschakeling van tunnels op weg naar de camping.

Nu hebben we weer een prachtig uitzicht en schijnt nog net de laatste zonnestraal op het topje van de berg voor ons! Eens kijken of Reinier nog te porren is voor n potje rummikub...tot later!