n warme dag - Reisverslag uit Cicvare, Kroatië van Reinier en Astrid boeije - WaarBenJij.nu n warme dag - Reisverslag uit Cicvare, Kroatië van Reinier en Astrid boeije - WaarBenJij.nu

n warme dag

Blijf op de hoogte en volg Reinier en Astrid

14 Februari 2022 | Kroatië, Cicvare

gisteravond was t een zwoele zomernacht, we gingen laat naar bed en sliepen met alle ramen open tot 8 uur, het beloofd een hele warme dag te worden! heerlijk. de dag begin ik met het halen van brood, het stadje Ksamil is een levendig kustplaatsje en tussen alle gewone dingen door rijzen hier luxe appartementen uit de grond. het beloofd wat voor de toekomst.Afijn een heerlijke wandeling naar de bakker,en zowaar heeft deze bakker meer dan alleen brood, dus vandaag hebben we chocolade croissants en vanille croissants bij het ontbijt! in de loop van de ochtend gaan we lekker op pad langs de kust. we belanden op biocamping gate to the horizon, een kleine camping die niet toegankelijk is met de caravan maar waar we wel graag n kijkje wilde nemen, en das maar goed ook, een heel klein paradijsje in het midden van niks. we dronken wat en zwommen in de helder blauwe zee. heerlijk relax. de naam van de camping werd ook gelijk duidelijk toen we de toegang tot het witte strand zagen.

na een paar uur terug bij de auto, natte zwemkleding uit en weer het 2.5kilometer rots weggetje terug naar boven. we gingen op weg naar een monastery ; monastery shen marese en vonden deze ook, geparkeerd langs de weg en een warme wandeling van een half uur bracht ons bij een klooster dat niet meer in gebruik was, de deur was open en t was een echt pareltje. Wauw, zo mooi. tussen koeien en geiten wandelde weer terug. op weg naar een restaurant want t was inmiddels bij 16.00u en we hadden alleen nog maar ontbijt gead. Sarande is een grote kustplaats hier, levendig en met een boulevard. via facebook waren we in contact met Johan, hij woont in Sarande en heeft hier een reisburotje voor Albanie reizen vanuit Nl. We vroegen hem ons te tippen voor t beste visrestaurant van de stad. Dat deed hij, taverne fish filippe!! daar gingen we dus op af, geen idyllisch strandtentje met visnetten aan t plafond en wapperende witte gordijntjes, maar een vis winkel met aangrenzend een restaurant, in en straatje achteraf met felblauwe fluwelen stoelen met tafelkleden tot op je knieen. felle verlichting aan t plafond en super druk! we mochten in de naastgelegen viswinkel de vis aanwijzen die we wilden eten, daarna plaatsnemen in t restaurant en na een halfuur werd er een mega schaal met een gegrilde vis op tafel gezet!!jeetje wat heerlijk! salade erbij en frietjes, die ze hier overigens niet kunnen bakken, en eigenlijk niet nodig waren, zoveel vis was t. het was de duurste maaltijd tot nu toe!! inclusief drankjes, fles water en fooi betaalde we 46 euro!! rond als een tonnetje gingen we richting camping, onderweg genietend van de sunset. helaas, alweer een dag voorbij! een heerlijke dag!!