tijd vliegt en Waarschijnlijk laatste verhuizing
Blijf op de hoogte en volg Reinier en Astrid
16 September 2023 | Italië, Cefalù
Na het bezoek aan de Etna hebben we de laatste dag rondom deze vulkaan doorýgebracht. We begonnen met een mooie weg door de bergen, er zijn hier meer bergen dan verwacht, op enkele van die toppen van bergen zijn stadjes. Het ziet eruit alsof die stadjes zo plop op de berg zijn geplant. Elk stadje heeft een oud historisch centrum. Allemaal mooi, geen uitzonderingen. We maakte een tussen stop bij de Alcantara Kloof, een mooie in lava steen uitgesleten kloof. We dachten hier te zwemmen en wandelen, maar dat ging mooi niet door. Er was voor toegang tot de kloof al een toeristische bedoeling opgezet, groot restaurant, picknick plekken en een kiosk om te betalen. 9 euro pp mocht je vanaf t strandje naar de kloof kijken, 22 euro pp mocht je bovenlangs langs de kloof wandelen 45 minuten. In de kloof alleen met gids .. nou dan weet je al dat dat nog veel.duurder was... en de parkeerplaats was aardig vol met bussen,dan kan je dus ook al bedenken dat t daar beneden mega druk is.. We lieten het erbij zitten en gingen weer weg.
We besloten naar een stadje op de berg te gaan. Castelmola. De weg erheen was prachtig, t stadje klein maar t oude stadsplein met de steegjes heerlijk relaxed. Bijzondere was denk ik wel t piemel café.. 4 verdiepingen, overal waar je keek piemels, heel apart. ook de menukaart in de vorm van een piemel. We aten op t pleintje , wat later bleek hoorde dat ook allemaal bij dat café. Gelukkig stond er geen pizza piemel op t menu. Al kreeg je bij de ijssalon aan datzelfde pleintje wel.een piemelkoekje in je bakje ijs. geen idee voor de reden, wel grappig.
Na de late lunch daalden we de berg weer af en kwamen terecht in Taormina. En parkeren deden we precies naast de stadspoort, ineen heel smal steegje was een poort met een P. er was nog 1 van de 8 plekjes vrij. we mochten daar parkeren, maar wel met achterlaten van de sleutel, dat als een van de andere auto's weg wilden dat de eigenaar de auto kon verplaatsen... we twijfelden even, maar zagen toen van alle auto's gewoon de ramen open staan.. oke we doen t. hebben m nog ff met handen en voeten duidelijk gemaakt dat we er zuinig op zijn . Taormina bleek weer zo'n heerlijk romantisch Middeleeuws stadje. deze keer met een oud Grieks openlucht theater. Na 2 uur rond slenteren en 2 ijsjes besloten we dat t mooi was geweest. we reden met de snelweg in een goei uurtje terug naar de camping. daar werden bij het restaurant voorbereidingen getroffen voor een verjaardagsfeest. We aten in het restaurant, pakten alvast wat zooi in en genoten van de live muziek achter ons in de tuin waar zelfs een polonaise los ging.
Vanochtend was t tijd om verder te trekken, deze keer naar Cefalu aan de Noord kant. Na t inpakken en n verfrissende duik in t zwembad tijden we 208 kilometer door t binnenland ,wel over de snelweg ,anders waren we de hele dag onderweg. Het wegdek op de snelweg is ook wat prettiger met de caravan dan de gaten kaas van de b weggetjes.
Campings aan de kust zijn lastig, we vinden ze vaak groot en schmutzig. Maar het ons gelukt er 1 te vinden. en er zijn meer mensen die deze camping prettig vinden want hij staat vol, overvol.
maar fris, mooi sanitair, zeezicht, betaalbaar en een beetje centraal gelegen.
We kiezen n plek op n hooggelegen terras, en terwijl we ons installeren zien we ee Italiaanse caravan afgekoppeld worden op een schuine weg onder ons, ineens geschreeuw. De eigenaar kan de caravan niet houden en de rem blijkt niet te werken.. die caravan maakt vaart en komt gelukkig vrij snel overdwars tot stilstand tussen een muur en een olijfboom. geen camper geraakt en geen gewonden.
vanavond zijn we met de bus(je) naar Cefalu geweest. nog net de sunset meegepikt en heelijk gegrilde vis gegeten aan zee. perfect zomeravondje.
straks lekker slapen maar nu eerst genieten van de zIngende italiaanse families hier op de camping.